Kako su varale italijanske firme?

Italijanska finansijska policija razbila je mrežu kompanija za koje se veruje da su lažiranjem izveštaja oštetile državu za 1,7 milijardi evra na ime poreza.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

16:07

Default images

"Nelegalna aktivnost koja je trajala godinama oštetila je državu za preko 1,7 milijardi evra od 2001. godine", navodi se u saopštenju italijanske policije, a prenosi agencija Frans pres.

Kriminalna grupa koja je delovala širom Italije, prema saopštenju policije, koristila je složenu mrežu kooperantskih kompanija u sektoru transporta i privatnog nadzora kako bi izdavala lažne fakture. Na osnovu tih faktura velike sume novca prebačene su na račune fiktivnih kompanija, a potom su sredstva podignuta u gotovini i deponovana u San Marino ili Luksemburg, dok bi kooperantske kompanije proglašavale bankrot.

Za učešće u ovim prevarama osumnjičena su ukupno 62 pojedinaca, dok je u istrazi učestvovalo oko 70 policajaca širom Italije koji su zaplenili aktive u vrednosti od preko 100 miliona evra, ali i 100 nekretnina, dve kompanije i na stotine bankovnih računa.

Prema ocenama Frans presa, izuzetno visok nivo utaje poreza predstavlja jedan od najvećih problema italijanske privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: