I Koka-Kola tone, sledi štednja

Multinacionalna korporacija Koka-Kola kompanii u trećem kvartalu zabeležila je pad profita od 14 odsto na godišnjem nivou.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

14:52

Default images

Uz ovo zabeležn je i količinski pad prodaje na tržištu Severne Amerike, a kompanija je najavila širok program mera snižavanja troškova.

Neto profit najvećeg svetskog proizvođača bezalkoholnih pića u posmatranom kvartalu vredeo je 2,1 milijardu dolara (1,6 milijardi evra), ili 48 centi po akciji, prema 2,4 milijarde dolara u istom kvartalu prošle godine (54 centa po akciji), prenosi Rojters.

Kompanija je najavila da do 2019. godine planira godišnju uštedu od 3,0 milijarde dolara i potvrdila da će ove godine njen profit po akciji biti ispod ciljanog nivoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: