Radnici Deleza obustavili štrajk

Štrajk zaposlenih u belgijskom trgovinskom lanacu Delez je obustavljen posle sastanka sa direkcijom kompanije.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

13:33

Default images

Direkcija se obavezala da će formulisati "predlog koji će biti prilagođen ekonomskim planom za radnike".

Sindikat zaposlenih odlučio je da obustavi štrajk koji je u četvrtak izbio u distributivnim centrima Zelik i Ninove, koji se proširio na većinu prodavnica pošto se dirakcija obavezala da do sledećeg sastanka predstavi predlog koji će voditi računa o interesima radnika ali i izazovima firme.

Direkcija Delez je u junu ove godine najavila nameru o restruktuiranju preduzeća, otpuštanju 2.500 radnika i zatvaranju 14 od ukupno 138 prodajnih mesta, zbog čega su zaposleni krajem prošle nedelje stupili u štrajk. U Briselskoj i Valonskoj regiji zatvoreno je bilo 67 supermaketa Deleaz, a u Flandriji 35 prodajnih mesta.

Od juna meseca direkcija pooštrava mere štednje, a posle najavljenih otpuštanja i zatvaranja objekata stigla je i vest o smanjenju plata zaposlenih od najmanje 90 evra mesečno, što je dodatno iritiralo zaposlene u ovom prodajnom lancu.

Uprava kompanije, pak, tvrdi da su mere štednje neophodne kako bi se osigurao dalji opstanak firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: