Šta još ne sme iz EU u Rusiju?

Rusija će od sutra proširiti spisak namirnica koje ne mogu da se uvoze iz zemalja EU, dodavanjem proizvoda od goveđeg mesa, odrezaka i koštanog brašna.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.10.2014.

11:42

Default images

Embargo na uvoz tih proizvoda Rusi su obrazložili nezadovoljstvom kvalitetom tih prozvoda koji su se na rusko tržište uvozili iz Unije, preneo je češki sajt e15.cz.

Takođe su ukazali da pregovori između predstavnika Unije i Rusije u Litvaniji nisu ispunili očekivanja ruske strane, a nisu garantovana ni pravna sredstva u budućnosti.

O zabrani je odlučila ruska veterinarska i fitosanitarna služba Roselhoznadzor, dodaje sajt.

Ruski veterinari tvrde da su u 17 slučajeva u uvezenim goveđim proizvodima potvrđene zabranjene supstance - hloramfenikol, kadmium, tetraciklin, olovo, listerija i salmonela. Ti proizvodi su, prema Roselhoznadzoru, stigli iz Danske, Italije, Mađarske, Nemačke, Poljske i Austrije.

Zabranu, prema predsedniku Češkog saveza prerađivača mesa Jaromiru Kloudu, srednjoevropske države ne bi trebalo mnogo da osete, jer u Rusiju ne izvoze velike količine mesnih proizvoda, navodi sajt e15.cz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: