Možda Nemačka kaska, ali porezi ne

Prihodi od poreza u Nemačkoj i dalje rastu u vreme usporavanja privrednog rasta i pritisaka iz inostranstva na Berlin da uveća javnu potrošnju.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

09:58

Default images

Septembarski izveštaj nemačkog Minsitarstva finansija pokazao je da su vladini poreski prihodi tog meseca porasli 4,7 odsto na godišnjem nivou na 57,3 milijarde evra, dok su u devet meseci zaključno sa septembrom prihodi od poreza porasli tri odsto na 428,9 milijardi evra, prenosi agencija AP.

Podaci su saopšteni uoči današnjeg sastanka između nemačkih i francuskih ministara ekonomije i finansija u Berlinu. Pariz, pod pritiskom da smanji svoj budžetski deficit, apeluje na Berlin da poveća investicije.

Nemački zakonodavci, međutim, žele da ispune obećanje da će iduće godine smanjiti zaduživanje prvi put od 1969. Berlin navodi da je svestan da su nove investicije potrebne, ali ne želi da ih finansira kroz zaduživanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: