Kuću iz snova digli na tuđem placu

Kuća iz snova sagrađena na Floridi pretvorila se u noćnu moru za bračni par Vos.

Svet

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

13:41

Default images

Kuća od 680.000 funti i pet spavaćih soba je naime, izgrađena na tuđem placu.

Zanimljivo je i to što Mark Vos i njegova supruga poseduju čak 18 placeva u kvartu Okean Hemok, ali su, greškom, svoju vilu izgradili na pogrešnoj parceli.

"Još ne mogu da verujem da mi se ovo dešava“, kaže Mark, vlasnik sporne vile, koji inače živi u Misuriju.

Bračni par je kupio plac na adresi 23 Ocean Ridge Blvd. Još pre dve godine unajmili su građevinsku kompaniju da im izgradi vilu, da bi nakon šest meseci građevinska inspekcija utvrdila da je kuća izgrađena na susednom placu, koji uopšte nije u vlasništvu Vosovih, već pripada bračnom paru iz Severne Karoline, koji su ovaj plac kupili još 2003. godine, prenose svetski mediji.

"Naravno, moramo da je srušimo, ali toliko smo truda smo uložili u njenu izgradnju da jednostavno ne znamo kako ćemo to da uradimo“, kaže Mark .

Iz građevinske kompanije pravdali su se da placevi na obali nisu doro obeleženi. Par je inače unajimio i advokata u reševanju ovog spora.

"Pokušaćemo da nađemo rešenje bez sudskog procesa. Izgradio sam više od 600 kuća u ovoj oblasti ali mi se ovo nikada nije desilo ranije", rekao je Robi Ričmond iz građevinske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: