Nemačke mašinovođe u štrajku

Nemačke mašinovođe na državnoj železnici započele su rano dvodnevni štrajk nakon što je njihov sindikat odbacio ponudu o povećanju plate.

Svet

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

12:35

Default images

Žestok spor zakomplikovali su rivalski sindikati.

Pred putnicima nemačke železnice je ceo vikend kašnjenja i otkazivanja vozova, pošto je sindikat mašinovođa GDL pozvao na štrajk u čitavoj zemlji.

Sindikat GDL-a je pozvao juče svoje članove da stupe u štrajk i obustave teretni železnički saobraćaj, a da danas od 2,00 sata ujutru obustave međugradske i regionalne putničke usluge, prenela je agencija AP.

"Prekidi u železničkom saobraćaju će potrajati do 4,00 sata ujutro u ponedeljak", navodi se u saopštenju GDL-a, koji od državnog operatera železnice (Dojče bana) zahteva povećanje plata od pet odsto za radnike, kao i smanjenje radne nedelje sa 39 na 37 sati.

Nemačka železnica planira da radi u smanjenom obimu i da održi 30 odsto saobraćaja za vreme štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: