I princ Al Valid pomaže Mikiju

Kompanija Kingdom Holding, u vlasništvu saudijskog milijardera princa Al Valida ben Talala, učestvovaće u dokapitulizacija Evro Diznija.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.10.2014.

21:00

Default images

Kingdom Holding trenutno poseduje deset odsto kapitala Evrodiznija, preneo je AFP.

Evropski Diznilend poslednjih godina beleži velike gubitke vezane za ogromne dugove koji trenutno iznose 1,7 milijardi evra, što je dovelo do smanjenja broja gostiju, za poslednjih 12 meseci čak za milion.

Američka kompanija "Volt Dizni" najavila je pre nedelju dana da će sa milijardom evra pomoći i dokapitalizovati svoju francusku filijalu "Evro Dizni", koja upravlja zabavnim parkom Diznilend u Parizu, najposećenijom privatnom turističkom destinacijom u Evropi.

"Volt Dizni" ima 40 odsto udela u vlasništvu evropskog Diznija, a iza njih je saudijski princ Al-Valid bin Talal bin Abdulaziz al Saud.

"Ekonomski izazovi u Evropi i naši dugovi su značajno umanjili naš obrt i likvidnost. Plan da se dokapitalizuje Evro Dizni grupa je ključan za našu finansijsku stabilnost i to će nam omogućiti da nastavimo da investiramo u park i boravak gostiju načinimo još boljim", istakao je predsednik "Evro Diznija" Tom Volber.

Plan o dekapitalizaciji treba da omogući Evrodiznilendu poboljsanje svoje finasijske situacije za oko 250 miliona evra kao i smanjenje duga od 750 miliona evra kako bi on bio sveden na ispod milion evra.

Kingdom Holding koji je 95 odsto u vlasništvu princa Valida, veliki je svetski investitor. Kompanija poseduje lanac luksuznih hotela širom sveta, deo kapitala američke banke Sitigrup, medijske kuće Njuz Korp, Epla i Volta Diznija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: