Brze pruge spajaju Rusiju i Kinu

Rusija i Kina potpisale su danasmemorandum o saradnji u oblasti brzih pruga, koji predviđa razvoj brzih pruga na Evroazijskom železničkom koridoru.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.10.2014.

12:38

Default images

Potpisivanju memoranduma je prisustvovao ruski premijer Dmitrij Medvedev, a dokument su potpisali ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov, predsednik Ruskih železnica Vladimir Jakunin, izvršni direktor Kineskih železnica Šeng Guancu, i predsednik kineske Komisije za nacionalni razvoj i reforme Sju Šaoši, navodi se u saopštenju Ruskih železnica.

Svrha potpisivanja ovog dokumenta je razvoj brzih pruga na Evroazijskom železničkom koridoru, kao i razvoj brze pruge na relaciji između Moskve i Kazana.

U sklopu potpisanog memoranduma, planirana je komunikacija dve strane u okviru njihovih nadležnosti radi sprovođenja jedinstvenih planova i saradnje, ali i zajednički rad na razvijanju strateškog partnerstva i saradnja u oblasti brzih pruga, uključujući saradnju u sektoru inženjeringa, gradnje, investicija i finansiranja projekata.

Prema potpisanom dokumentu, kineska strana je spremna da razmotri učešće u projektima javno-privatnog partnerstva, dok je Rusija spremna da razmotri korišćenje kineske tehnologije u oblasti brzih pruga, kao i kineske opreme.

Memorandum stupa na snagu od datuma njegovog potpisivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: