Ruskim prugama išlo 12,6 mlrd ljudi

Akcionarsko društvo (JSC) Ruske železnice su u prethodnih 11 godina postojanja prevezle više od 15,2 milijarde tona tereta i 12,6 milijardi putnika.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.10.2014.

15:09

Default images

Učešće Ruskih železnica u ukupnom prometu u zemlji, uključujući i gasovodima, porastao je sa 39,5 odsto u 2004. na 45 odsto u prvoj polovini 2014. godine.

To ukazuje na rastuću potražnju za prevozom rinfuzne robe na dugim relacijama po prihvatljivoj ceni. Izvoz tereta železnicom u lukama je porastao 41,6 odsto do 226,2 miliona tona do kraja 2013. godine.

Najvažniji zadatak u reformisanju železnice u Rusiji je bio da se smanje troškovi transporta industrijskih proizvoda. Ruske železnice su najveći poreski obveznik u budžetu Ruske Federacije i ta kompanija je od 2003. godine platila više od dva biliona rubalja poreza.

Pored toga, značajna sredstva na ime poreza daju preduzeća unutar tog holdinga.

Ruske železnice sada pokušavaju da modernizuju svoju železničku mrežu na istoku zemlje i kao deo investicionog budžeta kompanije pokrenuti su projekti za razvoj Trans-sibirske mreže i pruge "Baikal-Amur Mainline" su pokrenuta.

Ukupno 562 milijardi rubalja će biti uloženo, od čega će 302 milijarde rubalja obezbediti Ruske železnice, a preostalih 260 milijardi rubalja će ići iz Nacionalnog socijalnog fonda i budžeta Ruske Federacije, saopštile su Ruske železnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: