ECB zadržala kamtnu stopu na 0,05%

Evropska centralna banka (ECB) je zadržala referentnu kamatnu stopu na nepromenjenom nivou od 0,05 odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.10.2014.

14:23

Default images

Tokom zasedanja ECB u Napulju, u palati Kapodimonte, sukobilo se više stotina demonstranata i policije.

Kao što je očekivano, ECB je u saopštenju navela da "zadržava stabilnu referentnu kamatnu stopu na 0,05 odsto", nakon prošlomesečnog rezanja stope, prenosi agencija Frans pres.

ECB je, takođe, zadržala kamatnu stopu na depozite na minus 0,20 odsto i graničnu kamatnu stopu na plus 0,30 odsto.

Posmatrači ECB-a nisu očekivali nikakav novi potez te institucije, nakon što je centralna banka prošlog meseca iznenadila tržišta rezanjem kamatnih stopa i uvođenjem još nekih mera.

Za vreme zasedanja ECB-a, demonstranti su ispred palate Kapodimonte uzvikivali slogane protiv mera štednje i gubitka posla, i nosili su transparente na kojima je ispisano "Nesigurnost posla, siromaštvo, nezaposlenost, špekulacije. Oslobodite nas ECB", prenela je agencija Rojters.

Policija u opremi za razbijanje demonstracija nije dozvolila demonstrantima da priđu bivšoj kraljevskoj palati iz 18. veka, u kojoj predsednik ECB-a, Mario Dragi, treba da održi konferenciju za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: