Dobri bankar je stvarnost

Američka "Prva zelena banka" se po mnogome izdvaja na beskompromisnom tržištu, a uskoro će biti i jedina od retkih banaka koja "ne veruje u male plate".

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

12:16

Default images

Direktor Kenet Laro stvorio je FGB sa idejom ekološke održivosti i jedinstvenog poslovanja, a deo njegove vizije čini i "politika plate za život".

Tako će 17 odsto zaposlenih (11 ljudi) dobiti povišice i niko neće imati platu manju od 30.000 dolara godišnje. To znači da će cena rada biti oko 14,40 dolara po satu, dvostruko više od minimalca u Floridi.

Laro kaže da će ga ove povišice koštati oko 16.000 dolara odmah, a sve ostale planirane do kraja godine još oko 30.000 dolara.

"Verujem da će ovi novi propisi na duže staze doneti veći profit. Verujem da ćemo tako privući ili zadržati najbolje radnike. Cilj je da sledeće godine bar 75 odsto zaposlenih bude bar na 90 odsto najviše plate na toj poziciji u ovom delu SAD. U 2016. cilj je 85 odsto", kaže on.

On je odlučio i da ukine "krov" u platnim razredima i da obriše pravilo prema kome kada radnik na svojoj poziciji dostigne propisani maksimum, mora da se nada promeni pozicije kako bi dobio veću platu.

"To je glupo, ako imate najboljeg šalterskog radnika na svetu, zašto on ne bi dobijao i najbolju platu na svetu", kaže Laro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: