Razvod Pejpala i iBeja

Američki servis za onlajn prodaju i aukcije, iBej, najavio je izdvajanje njegove filijale za plaćanje preko interneta Pejpal u samostalno preduzeće.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

16:10

Default images

Predstavljeni plan, koji bi trebalo da bude ostvaren naredne godine, dolazi nakon višemesečnih pritisaka milijardera Karla Ajkana na iBej i njegovih tvrdnji da održavanje zajednice sa Pejpalom obara vrednost obe podružnice, prenosi agencija Frans pres.

U saopštenju iBeja se navodi da je Upravni odbor kompanije "zaključio da promenljivo okruženje pruža ogromne mogućnosti kako za iBej tako i za Pejpal", kao i da će "razdvajanje stvoriti snažniji strateški fokus i bolju poziciju za svako preduzeće".

"U zajednici koja je trajala preko jedne decenije, iBej i Pejpal su međusobno imali koristi od toga što su deo jedne kompanije, stvarajući značajnu vrednost za akcionare", izjavio je predsednik i izvršni direktor iBeja, DŽon Donahju.

"Aktuelni akcionari iBeja će u budućem Pejpalu dobiti akcije srazmerne njihovom sadašnjem udelu", navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da će na čelu nezavisnog Pejpala biti Den Šulman, koji dolazi iz kompanije za izdavanje kreditnih kartica "Amerikan ekspresa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: