Iako američki, Ekson može u Rusiju

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak kaže da nema nikakvih informacija da američka firma Ekson mobajl prekida operacije sa Rosnjeftom, objavio je Rojters.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

09:25

Default images

Projekat "Sahalin 1" nije obuhvaćen američkim sankcijama, rečeno je agenciji Itar tas u kompaniji Ekson mobajl, koja je učesnik projekta.

Pored te američke firme, koja ima 30 odsto udela, učesnici projekta su i japanski Sodeko (30 odsto), ruski Rosnjeft (20) i indijski ONGC (20 odsto).

Učesnici projekta već nekoliko godina rešavaju pitanje o realizaciji gasa sa projekta Sahalin 1 - da li da prodaju gas Gaspromu ili da ga samostalno izvoze u zemlje Azijsko pacifičkog regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: