Rusija pomaže VEB sa 4,8 mlrd €

Vlada Rusije je donela odluku da dokapitalizuje Vnješekonombank (VEB) koja ima funkciju Razvojne banke, sa 240 milijardi rubalja (4,8 milijardi evra).

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.09.2014.

15:14

Default images

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je na sednici nadzornog odbora VEB objasnio da će vlada podržati Razvojnu banku kako bi ona mogla da sačuva obim svog učešća u razvoju nacionalne privrede, tako što će je dokapitalizovati sredstvima iz federalnog budžeta, preneo je Itar tas.

Medvedev je takođe dodao da se radi o realizaciji velikog programa državnih garancija i da VEB mora da sačuva obim podške privredi Rusije, bez obzira na teškoće sa privlačenjem međunarodnog kapitala.

Premijer je pre dva dana na sastanku posvećenom pitanjima dokapitalizacije banke, podsetio da je uz pomoć VEB-a realizovano mnogo obimnih projekata, među kojima su rafinerija Habarovsko, terminali aerodroma Šeremetjevo i Pubkovo, razvoj i proizvodnja aviona "suhoj-superdžet-100" i mnogi veliki građevinski projekti, uključujući i olimpijske.

Banka se donedavno uspešno nosila sa učešćem na međunarodnim tržištima kapitala, međutim, sada se situacija promenila jer se našla pod sankcijma zapada, naveo je Itar tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: