Obama: Ukinućemo sankcije, ako...

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da su SAD spremne da ukinu sankcije Rusiji ako ta zemlja poštuje sporazum o primirju na istoku Ukrajine.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 24.09.2014.

18:08

Default images

"Ako Rusija poštuje sporazum (o primirju u Ukrajini), SAD su spremne da ukinu ekonomske sankcije koje su oštetile rusku privredu, ali su malo uticale na promenu stava (ruskog predsednika) Vladimira Putina" o tom pitanju, rekao je Obama u obraćanju svetskim liderima na zasedanju UN-a.

Obama je optužio Rusiju da šalje oružje proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine i da odbija pristup mestu pada malezijskog aviona 17. jula, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Američki predsednik je rekao da sporazum koji su potpisali ukrajinske vlasti i proruski pobunjenici o prekidu vatre u Minsku 5. septembra, predstavlja "put ka miru".

Kako javljaju svetske agencije, dok je Obama držao govor u sedištu UN-a, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je sve vreme gledao u gomilu papira ispred sebe i nijednom nije pogledao prema govornici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: