Bogati Kinezi žele da napuste Kinu

Gotovo polovina ultrabogatih Kineza razmatra napuštanje zemlje, a mnogi od njih kao razlog navode bolje mogućnosti obrazovanja i zaposljavanja za njihovu decu.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 19.09.2014.

09:20

Default images

Anketa kompanije "Barkliz velt" u kojoj je učestvovalo 2.000 veoma bogatih Kineza pokazala je da 47 odsto njih planira da se preseli u inostranstvo u narednih pet godina, prenosi agencija Frans pres.

Kineski poluautonomni grad Hongkong je destinacija koju bi za preseljenje izabralo 30 odsto anketiranih, zatim sledi Kanada, u koju bi se rado preselilo 23 odsto bogatih Kineza, iako je Otava ranije ove godine ukinula imigrantsku investicionu vizu koja je bila popularna među imućnim Kinezima.

Kina je u proteklim decenijama beležila dvocifren ekonomski rast, ali je trenutno suočena sa neizvesnočhu oko tempa privrednog jačanja. Ekonomska ekspanzija došla je uz veliku cenu po životnu okolinu, pogotovo u velikim gradovima poput Pekinga i Šangaja, što je još jedan od faktora zbog kojih bogataši razmatraju preseljenje u inostranstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: