Putin: EU i SAD krše principe STO

Sankcije EU i SAD uvedene Rusiji zbog umešanosti u ukrajinsku krizu, krše principe Svetske trgovinske organizacije (STO), kaže ruski predsednik Vladimir Putin.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

14:37

Default images

"Restrikcije uvedene Rusiji nisu ništa drugo nego odustajanje od osnovnih principa STO nekih naših partnera", rekao je Putin na sastanku vlade.

Sve to je uradjeno, kako je rekao, "na ispolitizovan način, uz nepoštovanje normi STO".

Sankcionisanjem Rusije, "jedne od šest najvećih svetskih ekonomija", Zapadnjaci krše princip STO o slobodnoj konkurenciji, ocenio je Putin i dodao da ruske uzvratne mere "nisu izazvane željom da se kazne partneri ili da se na njih utiče".

"Mi pre svega mislimo na naše interese i na razvojne ciljeve", istakao je Putin.

Nakon što su SAD i EU uvele sankcije Rusiji zbog umešanosti u ukrajinsku krizu, Moskva je zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz tih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: