Japanci brinu: Rusi, a naša kola?

Ograničenja na uvoz automobila u Rusiju, kao znak odmazde za sankcije Moskvi, mogla bi snažno da pogode japanske ekonomske interese.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.09.2014.

12:10

Default images

Takođe, mogla bi biti ugrožena i situacija na japanskom tržištu, izjavio je direktor japanske konsultantske kompanije Jusuke Ocubo.

"Automobili su ključni izvozni proizvod Japana u Rusiju. Očigledno je da se ruska proizvodnja automobila razvija postepeno, ali mi i dalje isporučujemo veliki deo automobila iz Japana ili fabrika naših kompanija na Zapadu", zaključio je Ocubo.

On je prethodno radio u Centralnoj banci Japana, ali je bio i šef ekonomskog odeljenja japanske ambasade u Moskvi, prenosi ruska novinska agencija Itar-tas.

Ocubo je podsetio da je nakon izbijanja ekonomske krize u 2008. godini, Rusija uvela ograničenja na uvoz automobila, što je izazvalo drastičan pad u izvozu japanskih polovnih automobila.

"Ukoliko dođe do pooštravanja zabrane uvoza automobila, ovaj potez će naštetiti i japanskom tržištu i dovesti do pada cena polovnih automobila i pada prodaje novih automobila", navodi Ocubo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: