Piloti ignorišu apel Vlade

Upava francuske aviokompanije Er Frans najavila je nastavak štrajka pilota i sutra i to nesmanjenim intenzitetom uprkos apelu vlade iz Pariza da obustave štrajk

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

15:18

Default images

Aviokompanija je najavila da će sutra 42 odsto letova biti realizovano, što je neznatno više nego tokom današnjeg dana kada će 60 odsto aviosaobraćaja biti obustavljeno, preneo je Rojters.

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je jutros da štrajk pilota skupo košta kompaniju kao i da narušava atraktivnost zemlje.

"Treba obustaviti štrajk koji je loš u ekonomskom smislu, ali i u pogledu ugleda kompanije kao i čitave zemlje", izjavio je francuski premijer za Frans Inter.

"Imam poverenja u sve učesnike u pregovorima i nadam se da će se naći izlaz iz ovog konflikta što je pre moguće", dodaje Vals pozvavši pilote da se vrate za pregovarački sto.

Fracuski ministar ekonomja Emanuel Markon ocenio je danas da Francuzi nemaju više razumivanja za ovakvu vrstu protesta.

"Kompaniji Er Frans treba da napraviti izvesne ustupke ali ne može se dozvoliti da zbog toga čitava država bude u blokadi", dodao je ministar.

Frederik Gaže, generalni direktor Er Fransa ocenio je da će štrajk pilota koji protestvuju zbog razvojne strategije filijale niskobudžetnih letova Transavia koštati kompaniju između 10 i 15 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: