I danas štrajk pilota Er Fransa

Piloti francuske aviokompanije Er Frans ušli su u treći dan štrajka, a Uprava kompanije savetuje putnicima koji imaju rezervacije da odlože put ili vrate karte.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

08:45

Default images

Štrajk ove francuske aviokompanije obustvio je 60 odsto letova, uglavnom na kratkim i srednjim linijama, javili su francuski mediji.

Na aerdromu Marsej-Provansa prvog dana štrajka je odloženo 90 odsto današnjih letova, a na aerodromu u Tuluzu 80 odsto.

Francuska železnička kompanija SNCF je u ponedeljak, prvog dana štrajka Er Fransa prodala tri odsto više voznih karata u odnosu na isti dan pre godinu dana.

Er Frans je prošle nedelje najavio prebacivanje najvećeg dela svojih evropskih operacija i radnih mesta na niskotarifnu aviokompaniju Transavia i otvaranje novih baza u Evropi, pre svega u Portugaliji i Nemačkoj.

Ova najava izazvala je nezadovoljstvo kod pilota, koji strahuju da bi to moglo da dovede do angažovanja pilota na ugovor i "sa strane" (ne iz kompanije), čime bi njihov položaj bio znatno otežan, a posao neizvesniji i manje plaćen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: