Piloti Er Fransa nastavljaju štrajk

Piloti francuske aviokompanije Er Frans su i danas u štrajku zbog čega je obustavljeno 60 odsto letova, uglavnom na kratkim i srednjim linijama.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

14:56

Default images

Štrajk koji su juče započeli, piloti će nastaviti i sutra, a Uprava kompanije ponovila je savet putnicima koji imaju rezervacije na letovima između 15. i 22. septembra da odlože put ili da vrate karte, za koje će im biti nadoknađeni troškovi u celosti, preneo je list Figaro.

Na aerdromu Marsej-Provansa odloženo je 90 odsto današnjih letova, a na aerodromu u Tuluzu 80 odsto.

Francuska železnička kompanija SNCF juče, prvog dana štrajka Er Fransa prodala je tri odsto više voznih karata u odnosu na isti dan pre godinu dana.

Er Frans je prošle nedelje najavio prebacivanje najvećeg dela svojih evropskih operacija i radnih mesta na niskotarifnu aviokompaniju Transavia i otvaranje novih baza u Evropi, pre svega u Portugaliji i Nemačkoj.

Ova najava izazvala je nezadovoljstvo kod pilota, koji strahuju da bi to moglo da dovede do angažovanja pilota na ugovor i "sa strane" (ne iz kompanije), čime bi njihov položaj bio znatno otežan, a posao neizvesniji i manje plaćen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: