I Opel ima potez protiv Rusije

Nemački proizvođač automobila Opel reorganizovaće proizvodnju u Rusiji zbog pada prodaje u toj zemlji zbog ekonomskih posledica krize u Ukrajini.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

14:20

Default images

"Rusija je prošle godine bila naše treće tržište po veličini, posle Britanije i Nemačke, a trenutno se suočavamo sa ozbiljnim tržišnim turbulencijama. Iako verujemo u dugoročni potencijal Rusije, trenutno beležimo značajan pad prodaje i cena zbog potonuća rublje", izjavio je izvršni direktor grupacije Karl-Tomas Nojman, a prenela agencija Frans pres.

Proizvodnja u fabrici u Sankt Peterburgu, gde se proizvode modeli Opela i Ševroleta, biće smanjena na jednu smenu, a radnicima će biti ponuđen program dobrovoljnih odlazaka, s ciljem da se radna snaga smanji za 500 ljudi sa sadašnjih 1.600, navodi Opel.

Kompanija dodaje da je broj novih registracija vozila u Rusiji, gde je rublja oslabila na rekordni minimum u odnosu na dolar, u osam meseci zaključno sa avgustom smanjen 12,1 odsto.

Podsetimo, i nemački proizvođač automobila Folksvagen smanjiće proizvodnju u svojoj fabrici u ruskom gradu Kalugi zbog slabljenja rublje i ekonomskih teškoća u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: