Ukrajina predviđa budžet za 2015.

Ukrajinska vlada izradila je nacrt plana reformi koji predstavlja osnovu za državni budžet za iduću godinu, izjavio je premijer Arsenij Jacenjuk.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.09.2014.

18:46

Default images

Vlada je pripremila dve verzije budžeta za 2015, jednu zasnovanu na postojećim poreskim propisima i drugu zasnovanu na planiranim reformama, prenosi agencija Itar Tas.

Ministar finansija Aleksandar Šlapak izjavio je da će ukrajinski bruto domaći proizvod (BDP) iduće godine svakako biti smanjen najmanje šest odsto, što je ipak dobar rezultat u poređenju sa ubrzanim potonućem BDP-a u drugoj polovini tekuće godine.

Zvanični Kijev do kraja godine očekuje pad BDP-a od sedam odsto, naveo je Šlapak, dodajući da je samo u avgustu privreda potonula 12 odsto.

Inflacija će u 2014. po svoj prilici dostići 11 odsto, a budžetski deficit 4,5 odsto. Ministar je upozorio da se javni dug približava nivou od 60 odsto BDP-a i da bi bilo veoma opasno premašiti taj nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: