Kina očerupala svoju zlatnu koku

Kina mora da ubrza ekonomske reforme i da ograniči dominaciju državnih kompanija ili će se u protivnom suočiti sa ekonomskim usporavanjem i potencijalnom krizom

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.09.2014.

16:56

Default images

Na ovo je nedavno upozorila Privredna komora Evropske unije u Kini.

"Zlatno doba za poslovanje u Kini se bliži kraju. Kina je sve bliža nestanku njenog spektra mogućnosti kako bi stvorila okvir za uravnoteženje ekonomije", navodi se u godišnjem izveštaju evropske Privredne komore u Kini, a prenosi agencija Frans pres.

Prema rečima predsednika Komore, Jerga Vutkea, ekonomski rast u Kini usporava, i toj zemlji je potrebna nova era reformi.

Ova grupacija, koja predstavlja 1.800 evropskih kompanija, saopštila je da u neophodne izmene ulaze otvaranje kineske industrije konkurenciji, transparentniji propisi i manje privilegije za državne kompanije. Foto: Flickr/Jody Roberts

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: