Boingov ugovor od 2,5 milijardi $

Američki proizvođač aviona Boing ugovorio je sa indijskom vladom isporuku teških transportnih helikoptera za potrebe vojske, u vrednosti od 2,5 milijardi dolara

Svet

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

18:51

Default images

Reč je o 15 helikoptera tipa "Ć-47F čajnuk" i 22 tipa "AH-64D apač" namenjenim Indijskim vazduhoplovnim snagama, precizira se u saopštenju koje prenosi francuski list Kapital.

Kako navodi isti izvor, Boing je za ovaj posao bio u konkurenciji sa Erbasovom filijalom za helikoptere, i sa ruskom kompanijom Kamov.

Indijska vlada je istovremeno odustala od konkursa za nabavku 197 helikoptera lake kategorije, uz obrazloženje da će u tom segmentu dati prednost lokalnim kompanijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: