I nemačku hemiju čeka niži rast

Nemačka hemijska industrija zabeležiće u 2014. rast od svega jedan odsto, prognozira Asocijacija nemačke hemijske industrije (VCI).

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

12:24

Default images

To udruženje je u prethodnoj prognozi računalo na rast od 1,5 odsto u odnosu na prošlu godinu.

VCI u saopštenju objašnjava da je prognozu snizio zbog pada narudžbi industrijskih klijenata i slabije tražnje sa inostranih tržišta u drugom tromesečju, preneo je Rojters.

Ova asocijacija, koja objedinjuje treći po veličini industrijski sektor u Nemačkoj, ubuduće računa na godišnji rast prihoda hemijskih kompanija, sa sedištem u Nemačkoj, od jedan odsto, na 192,5 milijardi evra.

Što se tiče obima proizvodnje, očekuje se porast od 1,5 odsto, uz pad cena od jedan odsto umesto povećanja od dva procenta u obimu proizvodnje i sniženja cena od 0,5 odsto, kako je prvobitno najavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: