Kad logo izda svoju kompaniju

Poznata kompanija koja proizvodi odeću smatra da će konačno uspeti da podigne prodaju ako iz nove linije izbaci svaku karakteristiku svog loga.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2014.

16:22

Default images

Abercrombie & Fitch pre petnaestak godina bio je u vrhuncu svoje slave.

Tinejdžeri su ga smatrali šestim najboljim brendom na svetu, a njihova odeća donosila je milijarde dolara.

Posebnu senzaciju predstavljala je njihova odeća za surfere. Međutim, danas, s konkurencijom poput H&M i Zare, poznati brend mora da traži nove načine kako da ponovo vrati staru slavu na tržištu.

Već deseti put za redom kompanija je objavila pad u kvartalnom periodu, nakon čega su im deonice pale 8.5 odsto.

Glavni direktor kompanije Majk Džefris najavio je kako da će u novoj liniji odeće biti uklonjeni natpisi kompanije.

"U prolećnoj sezoni planiramo da svedemo logo na gotovo ništa", kaže Džefris. Tako će logo, nekad prepoznatljiv detalj koji čini razliku između brendova, očigledno, nakon višegodišnjeg dorađivanja, biti žrtvovan novim prilagođavanjima na tržištu.

Džefris je inače poznat po svojim javnim ispadima i načinu na koji vodi kompaniju. Ranije je bio na meti kritika zbog toga što Abercrombie & Fitch ne proizvodi odeću u XL i XXL veličinama jer Džefris ne želi da gojazni i neprivlačni ljudi nose proizvode njegove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: