Rusi će možda imati bonove za hranu

Poslanici Komunističke partije Rusije predlažu donošenje zakona o državnom planiranju cena i o uvođenju bonova za hranu, prenosi ruska štampa.

Svet

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

15:29

Default images

"Rosiskaja gazeta" piše da su poslanici Komunističke partije, na čijem čelu je Genadij Zjuganov, već izneli predlog zakona pred rusku Dumu.

Po tom predlogu, država bi određivala cenu "osnovnih prehrambenih proizvoda", ne samo u prodavnicama, već u svim fazama proizvodnje.

"Moskovski komsomolec" preneo i da su poslanici Komunističke partije predlažu da vlada treba da odredi stopu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda.

Stručnjaci međutim smatraju da bi ova mera samo dovela do deficita i inflacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: