Kinezima stižu elektromobili

Američki proizvođač električnih automobila Tesla motors i kineski operater Čajna unikom objavili su plan za izgradnju 400 stanica za punjenje električnih vozila

Svet

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

16:30

Default images

Prema planu, Čajna unikom bi trebalo da obezbedi prostor na kojem će u 120 gradova biti izgrađene bazne stanice, dok će kalifornijski Tesla motors biti zadužen za stanice za punjenje.

Promoteri električnih automobila vide Kinu kao obećano tržište, imajući u vidu i napore Pekinga za smanjenje zagađenja. Nedostatak infrastrukture za punjenje smatra se, međutim, ogromnom preprekom u toj velikoj azijskoj zemlji kako bi tehnologija električnih automobila postala opšte prihvaćena.

Tesla je prve električne automobile isporučio kineskim mušterijama u aprilu, a izvršni direktor te kompanije Elon Mask rekao je da je u planu da proizvođač električnih vozila investira nekoliko stotina miliona dolara u izgradnju mreže stanica za punjenje u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: