Hoće li Mekdonalds preživeti Rusiju

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je zatvoreno 12 njihovih filijala u Rusiji.

Svet

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

16:00

Default images

Kako se navodi u saopštenju kompanije, restorani su privremeno zatvoreni zbog tvrdnji ruske agencije za bezbednost hrane da su prekršena sanitarna pravila.

Mekdonalds koji ima 440 restorana u zemlji, saopštio je da su u toku inspekcijske istrage u različitim regionima Rusije.

"Mi analiziramo sve da utvrdimo razlog istrage, kako bi preduzeli korake kako bi restorani ponovo bili otvoreni za naše potrošače“, navodi se u saopštenju Mekdonaldsa .

Među restoranima koji su zatvoreni posle sanitarne inspekcije, nalazi se i prvi Mekdonalds koji je otvoren u Sovjetskom Savezu 1990. - na Puškinovom trgu u Moskvi.

Iako je Rospotrebnadzor (nacionalna agencija za bezbednost hrane)navela da su restorani zatvoreni zbog nepoštovanja sanitarnih propisa, ta naredba dolazi u trenutku rastuće napetosti između Zapada i Rusije zbog krize u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: