Uz kredit ide i mačka, za sreću

Najveća ruska banka Sberbanka pribegla je nekonvencionalnoj strategiji kako bi i dalje zadržala prednost nad svojim konkurentima i privukla što više klijenata.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.08.2014.

19:36

Default images

Naime, kupci nekretnina na hipoteku kod ove banke mogu da na zajam dobiju i mačku koja će im, prema ruskoj tradiciji, doneti sreću u novoj kući.

Klijentima na raspolaganju stoje 10 različitih mačaka, od golokože, svinga mačke do sijamske.

Rusi naime veruju da mačka donosi vlasnicima sreću ukoliko prva uđe kroz ulazna vrata u novu kuću ili stan.

Mačke, koje će klijenti moći da unajme na dva sata, mogu se izabrati sa kataloga na vebsajtu banke http://www.kotoservice.ru.

Zainteresovani za ovu pogodnost, koja važi sve do kraja decembra i samo za moskovsku regiju, moraju da prethodno potpišu klauzulu kojom se obavezuju da neće zlostavljati mačku i oslobađaju zajmodavca od odgovornosti za eventualnu štetu koju bi ona napravila.

Mačke su veoma popularne životinje u Rusiji. Premijer Dmitri Medvedev je pridobio simpatije ljubitelja mačaka kada je putem Tvitera pisao o svojoj ljubimici Dorofeji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: