EK pomaže, plaća skladišta za mleko

Evropska unija najavila je nove mere za pomoć poljoprivrednicima pogođenim ruskim uvoznim zabranama, obećavajući pomoć i za evropski sektor mlečnih proizvoda.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.08.2014.

15:42

Default images

"Cenovni pokazatelji na evropskom tržištu mlečnih proizvoda govore da ruska zabrana počinje da pogađa ovaj sektor", izjavio je evropski komesar za poljoprivredu, Dačijan Čološ, a prenosi agencija Frans pres.

U okviru pomoći mlečnom sektoru, Evropska komisija je pristala da, u periodu od tri do sedam meseci, plati za skladištenje maslaca, mleka u prahu i izvesnih vrsta sireva, čime će proizvođači dobiti dodatno vreme za pronalaženje novih tržišta.

Ruski embargo, najavljen početkom ovog meseca, usledio je kao odgovor na američke i sankcije EU Moskvi zbog njene navodne uloge u ukrajinskoj krizi. Ruski embargo trebalo da bi da traje godinu dana i odnosi se na uvoz mesa, voća, povrća, ribe i mlečnih proizvoda iz Evropske unije, SAD, Australije, Kanade i Norveške.

Vrednosti izvoza evropskih mlečnih proizvoda u Rusiju prošle godine je dostigla cifru od 2,3 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: