Kotanji pakuje u Srbiji za Rusiju

Austrijski proizvođač začina Kotanji (Kotanyi) najavio je da će začine za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji, preneli su austrijski mediji.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 27.08.2014.

16:11

Default images

Bečki Kurir piše da 20 odsto prometa koji Kotanji ostvaruje u Rusiji, pre svega mešavine začina i beli luk u prahu potpadaju pod zabranu uvoza, zbog čega će te proizvode za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji.

"Moramo brzo da reagujemo, za šest do osam nedelja naše skladište u Rusiji će biti prazno. Prodaja u Rusiji, naime, za sada se normalno nastavlja", rekao je Kurir direktor preduzeća Ervin Kotanji.

On je rekao da postoji jako puno preduzeća u Evropskoj uniji koje sada tragaju za slobodnim kapacitetima za pakovanje u Srbiji.

Kotanji je dodao i da postoji prijatan sporedni efekat proizvodnje u Srbiji pošto je izvoz robe iz Srbije u Rusiju oslobođen carine.

Rusija je uvela jednogodišnju zabranu uvoza prehremenih proizvoda iz zemalja EU kao odgovor na sankcije EU zbog krize u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: