Na Krimu skočio standard ali i cene

Rast cena na Krimu od januara do juna 2014. godine dostigao je 21 odsto, a u Sevastopolju 16,6 procenata.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

16:54

Default images

To višestruko nadmašuje prosečnu inflaciju u Rusiji koja je u tom periodu iznosila 5,3 odsto.

Rukovodilac ruske agencije za statistiku Ros stat, Aleksandr Surinov, ukazao je na konferenciji za novinare da je to zbog usklađivanja cena. U poslednje vreme su ozbiljno povećane plate i prihodi stanovnika Krima, preneo je sajt finmarket.ru.

To se sada odražava i na cene, jer više nema granica, Krim i Sevastopolj su deo nacionalnog ruskog tržišta, objasnio je šef Ros stata visoku inflaciju u tim regionima.

On je dodao da se ove godine podaci za Krim i Sevastopolj još neće uključiti u opšti indeks cena u zemlji, jer se podaci obrađuju za celu godinu. Na taj način, prema Surinovu, podaci za Krim i Sevastopolj će u opšteruski indeks cena biti uključeni od početka 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: