Rusija malo ublažila sankcije EU

Vlada Ruske Federacije doniela je odluku da ublaži sankcije i dopusti uvoz pojedinih pojedinih proizvoda.

Svet

Izvor: Poslovni.hr

Petak, 22.08.2014.

17:00

Default images

Pre dva dana doneta je odluka o izuzeću pojedinih proizvoda s liste poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda zabranjenih za uvoz u Rusku Federaciju.

To su mleko bez laktoze, mlađ lososa, semenski krompir, luk, hibridni kukuruz šećerac, dodaci prehrani.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doneo je Uredbu "O primeni određenih posebnih ekonomskih mera kako bi se osigurala sigurnost Ruske Federacije“. Ovom odlukom od 6. avgusta Vlada Ruske Federacije odlučila uvesti zabranu uvoza u Rusku Federaciju s rokom na godinu dana poljoprivrednih proizvoda, sirovina i prehrambenih proizvoda iz SAD-a, Evropske unije, Kanade, Australije i Norveškeu.

I dalje važi zabrana uvoza: goveđe meso, svinjsko meso, mesa i proizvodi od peradi, riba i rakovi, mleko i mlečni proizvodi, povrće, voće i orašasti plodovi. Zatim kobasice i slični proizvodi od mesa, prehrambeni proizvodi, gotovi proizvodi, uključujući sir, prehrambeni proizvodi (mlečni proizvodi na bazi biljnih masti).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: