Rusi više neće praviti S-300

Rusija će potpuno obustaviti proizvodnju raketnih sistema S-300 iduće godine, rekao je visoki zvaničnik iz ruskog vojnog industrijskog kompleksa za Itar-Tas.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 22.08.2014.

12:02

Default images

On je dodao da se to takođe odnosi i na verzije sistema za izvoz ali ne i na rezervne delove. "Moram da naglasim da će proizvodnja delova za S-300 biti nastavljena i da će čak da se poveća u narednim godinama", dodao je on.

Izvor Itar-Tasa je rekao da će rakete S-300 biti zamenjene sa više sistema nove generacije.

Glavni sistem ruskih vojnih snaga biće sistem S-400 dok će rakete S-300 ostati u operaciji i njihova proizvodnja neće biti prekinuta preko noći, dodao je on.

On je dodao da ruski proizvođači sada rade na marketingu za plasiranje sistem S-400 na stranim tržištima.

"Imamo efikasniji sistem nekoliko godina, mislim na sistem S-400. Kakva je svrha proizvoditi stvari koje ne ispunjavaju zahteve današnjeg kupca", rekao je on. On je rekao da isporuka raketnog sistema S-400 u inostranstvu neće početi pre 2016. godine.

Prema pisanju štampe, malezijski putnički avion nad Ukrajinom bio je oboren raketom S-300.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: