Strah od sukoba spušta cenu nafte

Terminske cene nafte su na azijskom tržištu danas pale, usled slabljenja zabrinutosti da bi sukobi u Libiji i Iraku mogli uzrokovati veće prekide u isporukama.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

09:21

Default images

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u oktobru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 27 centi, na 93,18 dolara.

Barel severnomorske nafte tipa "brent" za oktobarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 102,02 dolara, odnosno 26 centi manje nego na kraju jučerašnjeg poslovanja, izveštava Frans pres.

"Cene nafte su dodatno oslabile, jer nema prekida u isporukama uprkos tekućoj krizi u Iraku i Libiji", izjavio je šef konsultantske kompanije EY, Sandžev Gupta.

Prema njegovim rečima, tržište, takodje, čeka na ishod dvodnevnog zasedanja guvernera centralnih banaka sveta, koji će ovog vikenda u SAD izneti mišljenje o politikama centralnih banaka i o situaciji na tržištu rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: