Jedan avion i samo jedna klasa

U Francuskoj je poletela nova avio-kompanija jednostavnog naziva Kompanji, neobična po tome što poseduje samo jedan avion i samo jednu putnu klasu - biznis.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

15:56

Default images

Kompaniji, kako su je nazvali njeni vlasnici Franc Ivelin i Peter Lueti, predstavlja malu, sofisticiranu kompaniju koja klijentima nudi putovanje na samo jednoj liniji Pariz - Njujork, prenosi portal Aviokarta.net.

Ivelin i Lueti su već ranije (2006) imali avio-kompaniju Avion, koja je koristila dva Boingova aviona 757-200 sa kabinama prepravljenim u luksuznu biznis klasu, i koja je letela na samo jednoj liniji, Pariz-Njujork.

Međutim, samo godinu dana nakon što je poletela (2007), prodata je Britiš ervejzu, koji ju je posle toga integrisao sa prevoznikom Oupen skajs.

Dvojica entuzijasta su sada odlučila da obnove svoj biznis i osnovali su na identičan način Kompanji, ponovo izabravši Boingovu letilicu 757-200 u kojoj je unurašnjost preuređena u udobnu i prostranu kabinu biznis klase sa 74 putnička mesta.

Sedišta širine 66 centimetara postavljena su u konfiguraciji dva+dva, imaju ugrađene masažere i mogu da se obaraju u krevet pod uglom od 180 stepeni. Razmak između sedišta (od naslona do naslona) je čak 157 cm. Opremljena su lampama za čitanje, pregradama za lične stvari, priključkom za elektronske uređaje, priključkom za slušalice i džepom za dokumenta.

Putnici imaju mogućnost da koriste besplatan elektronski sistem zabave preko Samsungovog tableta koji dobijaju na korišćenje. Takođe, mogu da uživaju u raznovrsnim i luksuznim kulinarskim specijalitetima čuvenog pariskog kuvara Kristofa Langrea, kao i u najkvalitetnijim vinima.

Cena povratne karte sa svim taksama na letu ove kompanije je 1.300 evra, a putnicima se ovih dana nudi specijalna ponuda u okviru koje dvoje putnika mogu da lete po ceni od 1700 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: