Prihod Lenova 10,4 mlrd dolara

Lenovo Grupa je tokom prvog fiskalnog kvartala, koji je završen 30. juna, ostvarila prihod od 10,4 milijarde dolara, što predstavlja porast od 18 odsto.

Svet

Izvor: B92

Subota, 16.08.2014.

13:24

Default images

Prihod pre oporezivanja beleži porast od 22 odsto u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 264 miliona dolara, dok je zarada porasla za 23 odsto i iznosi 214 miliona dolara.

Lenovo je i dalje na trećem mestu u globalnoj isporuci pametnih uređaja sa povećanjem isporuke za 28 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Bruto profit kompanije za prvi fiskalni kvartal se povećao 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je uvećanje od 1,3 milijarde dolara sa bruto maržom od 13 odsto.

Operativni profit u kvartalu je porastao 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, u iznosu od 283 miliona dolara.

Takođe, kompanija važi za najvećeg svetskog proizvođača PC-ja u poslednjih pet kvartala sa najvišim tromesečnim udelom na tržištu od 19,4 odsto, što je za 2,7 procentnih poena više u odnosu na prethodnu godinu, generisanih prvenstveno velikim porastom udela u EMEA-i regionu i Americi.

PC isporuke Lenova u prvom fiskalnom kvartalu porasle su 15 odsto na 14,5 miliona jedinica, što je 21. kvartal za redom kako Lenovo nadmašuje industriju u celini. Kompanija je i treći najveći prodavac tableta sa 2,3 miliona isporučenih uređaja, i porastom od 67 odsto što je gotovo osam puta više od proseka ovog tržišta.

Kada su u pitanju pametni telefoni, Lenovo je prodao više pametnih telefona nego PC-ja prvi put ikada, sa rekordnim obimom od 15,8 miliona jedinica, što je uvećanje od 39 odsto. Uprkos žestokoj konkurenciji u Kini, Lenovo je postao broj jedan kada je reč o prodaji pametnih telefona u ovoj državi, sa prodatih 13 miliona jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: