Ruska industrija u zamahu

Industrijska proizvodnja u Rusiji u julu ove godine porasla je 1,5 odsto u poređenju sa istim lanjskim mesecom, saopštila je agencija za statistiku, Ros stat.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 15.08.2014.

16:58

Default images

Agencija podseća da je industrijska proizvodnja u junu porasla na godišnjem nivou 0,4 odsto, u maju 2,8, u aprilu 2,4, u martu 1,4, u februaru 2,1 odsto, dok je u januaru pala 0,2 odsto.

Rast proizvodnje u julu je premašio procene ekonomista, koji su u proseku očekivali povećanje od 1,2 odsto, preneo je Interfaks. U periodu januar-juli 2014. godine rast industrijske proizvodnje u Rusiji je bio 1,5 odsto u poređenju sa istim periodom lane.

Najveći rast u julu je postignut u prerađivačkom sektoru, 2,4 odsto, dok je u oblasti rudarstva proizvodnja povećana samo 0,2 osto.

U proizvodnji i distribuciji električne energije, gasa i vode, proteklog meseca je, prvi put od početka godine, ostvaren rast i to 0,8 odsto, nakon sniženja za isti procenat u junu, a za sedam meseci ove godine, pad je bio 2,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: