Koka-Kola preuzima, akcije u nebo

Kompanija Koka-Kola je objavila da će platiti 2,15 milijardi dolara za udeo od 16,7 odsto u proizvođaču energetskih pića Monster.

Svet

Izvor: B92

Petak, 15.08.2014.

12:14

Default images

Koka-kola je izgleda još gladna kofeina, jer je objavu o kupovini saopštila šest meseci nakon što je najavila kupovinu kompanije Grin mauntin kofi, piše američki magazin Forbs.

Nakon objavljivanja vesti, akcije Monstera skočile su 36 odsto. Dve kompanije će uskladiti svoj portfoilo proizvoda, pri čemu će Koka-kola prebaciti Monsteru upravljanje "energetskim" poslovanjem, uključujući pića Ful trotl, Burn i Pauer plej, dok će Monster Koka-koli prepustiti svoj "ne-energetski" portfolio.

Koka-kola će takođe dobiti dva mesta u Monsterovom odboru direktora.

"Naša investicija u Monster je efikasan način da povećamo svoje učešće na brzorastućem i atraktivnom globalnom tržištu energetskih pića", rekao je predsednik i izvršni direktor Koka-kole, Muhtar Kent.

Očekuje se da će sporazum stupiti na snagu krajem ove ili početkom iduće godine, nakon što ga odobre tržišni regulatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: