Niži profit Fredi Mek i Fani Mej

Hipotekarni gigant "Fredi Mek" je u drugom kvartalu zabeležio neto profit od 1,4 milijarde dolara, zahvaljujući jačanju tržišta nekretnina.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

18:19

Default images

Kompanija je tako evidentirala 12 uzastopnih kvartala u plusu.

Kompanija je u tri meseca zaključno sa junom zabeležila zaradu 72 odsto nižu u odnosu na pet milijardi dolara iz istog kvartala 2013, prenosi agencija AP.

"Fredi" navodi da njegova zarada značajno varira zbog promene vrednosti finansijskih derivata u vlasništvu kompanije, pa velike razlike u kvartalnoj zaradi ne oslikavaju poslovanje realno.

Još jedna hipotekarna kompanija "Fani Mej" je u istom periodu zabeležila neto profit od 3,7 milijarde evra i profitabilna je 10 kvartala u nizu. Profit je, međutim, smanjen 63 odsto u odnosu na 10,1 miliajrde dolara iz prošlogodišnjeg drugog tromesečja.

Zvanični Vašington spasio je obe kompanije na vrhuncu finansijske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: