Udvostručen profit Inteza Sanpaolo

Neto profit druge po veličini italijanske banke Inteze Sanpaolo je u drugom kvartalu porastao za 87 odsto u odnosu na isti period lane.

Svet

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

20:02

Default images

Profit je veći zahvaljujući snažnom poslovanju njenog odeljenja za upravljanje aktivama.

Neto profit Inteze je u tri meseca zaključno sa junom porastao na 217 miliona evra, što je znatno više u odnosu na 116 miliona evra iz drugog kvartala prošle godine, dok je u prvoj polovini godine ukupan profit banke, na godišnjem nivou, uvećan za 70 odsto na 720 miliona evra, navodi se u saopštenju italijanske banke, a prenosi agencija Frans pres.

Prema ocenama banke, reč je o najboljim poslovnim rezultatima i profitu pre oporezivanja u proteklih devet kvartala, a čemu su u najvećoj meri doprineli veći prihodi u sektoru za upravljanje aktivama, ali i smanjenje troškova.

Najnoviji rezultati predstavljaju značajan zaokret u odnosu na 2013. godinu kada je Inteza Sanpaolo prijavila neto gubitak od 4,55 milijardi evra, kao posledica velikog otpisa aktiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: