Filips prodaje udeo u Rosnjeftu?

Američka naftna kompanija Konoko Filips mogla bi da proda svoj udeo u zajedničkom preduzeću sa Rosnjeftom - kompaniji Polarni sjaj, objavio je Blumberg.

Svet

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

15:52

Default images

U Rosnjeftu nisu komentarisali tu informaciju.

Konoko filips i Rosnjeft na principu ravnopravnosti upravljaju Polarnim sjajem, koji radi na nekoliko nalazišta Timano-Pečarske provincije.

SAD i EU su uveli niz sankcija prema Rusiji, koje ne zabranjuju stranim kompanijam da rade na teritoriji Rusije. Međutim, Rosnjeft je obuhvaćen američkim sankcijama koje zabranjuju američkim kreditorima da obezbede kompaniji dugoročno finansiranje.

Ranije je Konoko Filips takođe radio u Rusiji u saradnji s Lukoilom. Američka kompanija je 2004. godine od ruske vlade kupila 7,6 odsto akcija Lukoila (2006. povećala na 20 odsto), i postala vlasnik 30 odsto zajedničkog preduzeća Narjanmarnjeftegas.

Konoko je 2010. prodao 18 odsto akcija Lukoila, delimično na tržištu, delimično samom Lukoilu, a naredne je završio porces izlaska iz sastava akcionara ruske kompanije, podsetila je agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: