Evo šta je podiglo profit Sonija

Japanska tehnološka kompanija Soni evidentirala je u prvom poslovnom kvartalu neto profit od 261 milion dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

10:19

Default images

I to zahvaljujući snažnoj prodaji konzole PlayStation 4 i slabom jenu, navodeći da ipak očekuje gubitke na nivou cele godine.

Neto profit je u tri meseca zaključno sa junom iznosio 26,8 milijardi jena (261 milion dolara), u odnosu na 3,1 milijarde jena iz istog perioda lane, uz rast prihoda od 5,8 odsto na 1,8 biliona jena, prenosi agencija Frans pres.

Pored uspešne prodaje konzola i povoljnih deviznih kurseva za japanske izvoznike, Soni navodi da je za dobre rezultate zaslužna i njegova filmska filijala, uključujući filmski studio u Holivudu.

Soni, koji sprovodi bolnu restrukturu nakon višegodišnjih gubitaka, u poslovnoj godini zaključno sa martom 2015, očekuje neto gubitak od 50 milijardi jena i prihode od 7,8 biliona jena.

Kompanija je u sredu saopštila da će krajem avgusta povući svoje deonice sa berze u Londonu nakon 44 godine zbog slabog obima trgovanja, nakon što su se druge japanske firme već odlučile na takav korak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: