Prvi Lego Store stiže u Hrvatsku

Prvi Lego Store u jugositočnoj Evropi biće otvoren u septembru u Hrvatskoj, u zagrebačkom Arena centru.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

16:33

Default images

Na više od 150 kvadratnih metara kupcima će se predstaviti celokupni Lego asortiman kreativnih igračaka za decu i odrasle, uključujući ekskluzivne linije proizvoda "Arćitecture" i "Tećnic" za arhitekte, inženjere i sve one koji se tako osećaju, kao i komplet "Star Wars" za ljubitelje legendarnih Ratova zvezda Džordža Lukasa, prenosi portal Poslovni.hr.

Osim navedenih Lego proizvoda, posetioci će s takozvanog "Pick-A-Brick" zida u trgovini moći da odaberu kockice po želji i kupuju ih "na kilo".

Uz to, u trgovini će uz pomoć specijalnog "Build-A-Mini" pulta moći da se napravi jedinstvena Lego figurica, iz izbora od nekoliko hiljada mogućih sastavnih delova i kombinacija. Ta kompanija je od osnivanja do sada proizvela više od 700 milijardi Lego kockica odnosno čak 94 kockice za svakog čoveka na planeti.

U jednoj godini proda se toliko Lego kockica da bi se njima Zemlja mogla opasati pet puta, a jedna standardna Lego kockica je dugačka samo 3,2 centimetra.

Procenjuje se da svi ljubitelji Lego kockica na svetu godišnje provedu ukupno pet milijardi sati u igri, gradeći inovativne tvorevine od više od 55 milijardi najrazličitijih Lego elemenata koji se proizvedu svake godine.

Lego je porodična firma sa sedištem u Bilundu u Danskoj, a osnovana je 1932. godine. Lego proizvodi se mogu kupiti u više od 130 zemalja u svetu, uključujući i Hrvatsku od jeseni ove godine.

Ime "Lego" je 1934. godine osmislio Kirk Kristiansen, osnivač i nekadašnji predsednik i izvršni direktor Lego grupe, spojivši prva slova danske fraze "Leg godit" odnosno "igraj se dobro".

Lego trenutno zapošljava skoro 12.000 radnika širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: