Nemci će trpeti, ali mir je važniji

Uvođenje novih sankcija Rusiji će možda štetiti nemačkoj privredi, ali mir je važniji, izjavio je nemački ministar privrede i vicekancelar Zigmar Gabrijel.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

15:33

Default images

"Mi znamo da ćemo možda trpeti ekonomske posledice i znamo da naš obim trgovine sa Rusijom nije preterano velik, ali je ipak značajan", istakao je Gabrijel, dodavši kako smatra da će sankcije veoma skoro imati uticaj na Rusiju, preneo je Rojters.

"Bez obzira na to, u vreme kad se nalazimo između rata i mira ekonomska politika nije naša najveća briga", rekao je nemački vicekancelar nakon sastanka kabineta.

EU je dogovorila paket znatnih dodatnih sankcija, koje pogađaju sektorsku saradnju i razmenu sa Ruskom Federacijom, potvrdio je juče predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej.

U saopštenju se ističe da će ovim merama biti ograničen pristup ruskim institucijama u državnom vlasništvu tržištu kapitala u EU, biće uveden embargo na trgovinu oružjem, zabrana izvoza robe koja može imati i vojnu i civilnu namenu, a čiji je krajnji korisnik vojska.

Američki predsednik Barak Obama takođe je juče objavio da SAD uvode nove sankcije u ključnim sektorima ruske ekonomije - energetici, (industriji) naoružanja i finansijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: