Skandali ipak nisu naudili Barklizu

Skandalima pogođena britanska banka Barkliz evidentirala je u prvoj polovini godine skok neto profita od 68 odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

10:51

Default images

I to pre svega zahvaljujući napretku u programu restrukture, u okviru kog će biti smanjeno odeljenje investicionog bankarstva.

Zarada nakon oporezivanja skočila je na 1,13 milijardi funti (1,4 milijarde evra) u šest meseci zaključno sa junom u odnosu na 671 milion funti iz istog perioda lane, navodi banka, a prenosi agencija Frans pres.

Grupacija je u drugom kvartalu takođe zabeležila neto profit od 161 milion funti, nakon gubitka od 168 miliona iz drugog tromesečja 2013.

Barkliz navodi da je zadovoljan poslovanjem u korporativnom bankarstvu i sektoru kreditiranja. Profit pre oporezivanja je, ipak, smanjen sedam odsto na 3,34 milijarde funti u prvoj polovini godine, zbog smanjenja obima poslovanja u investicionom bankarstvu od 46 odsto.

Banka je u maju saopštila planove da radikalno restrukturiše oblast investicionog bankarstva, uz 19.000 otkaza u naredne dve godine.

Barkliz se 2012. našao u središtu skandala oko nameštanja međubankarskih kamatnih stopa, a pod istragom je, zajedno sa drugim velikim svetskim bankama, zbog sumnji oko manipulisanja deviznim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: