Japanski Mek: Potrošači, izvinite

Japanska filijala Mekdonaldsa oborila je prognozu profita za ovu godinu zbog katastrofalnog skandala sa kineskim dostavljačem neispravnog mesa.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

15:00

Default images

Posle obustave prodaje pilećeg mesa uvezenog iz Kine, direktorka Mekdonaldsa u Japanu je uputila izvinjenje svima, dok je zvanični Tokio obećao da će zabraniti uvoz svih proizvoda kineskog dostavljača koji se nalazi u centru skandala, prenela je agencija Frans pres.

"Želela bih da se iskreno izvinim svim cenjenim mušterijama za bilo kakvu nervozu ili zabrinutost koju je ova situacija možda uzrokovala", izjavila je direktorka Meka u Japanu, Sara Kazanova na koferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, obustava prodaje pilećeg mesa i odluka o prelasku na dobavljača sa Tajlanda će imati velikog uticaja na poslovne rezultate Mekdonaldsa u Japanu, zbog čega je ta kompanija odlučila da snizi godišnju prognozu neto profita na šest milijardi jena (58 miliona dolara) i obim prodaje na 250 milijardi jena.

Više od 3.000 Mekdonaldsovih restorana širom Japana je takođe prestalo da uvozi pileće proizvode iz Kine, nakon što su kineske vlasti pre nedelju danu zatvorile fabriku Husi Fud (Husi Food), kinesku filijalu američkog proizvodjača hrane OSI Grupa, zbog sumnje da je velikim lancima restorana brze hrane, medju kojima su Mekdonalds, KFC I Pica Hat (Piža Hut), prodavala meso kojem je istakao rok upotrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: